Polityka prywatności

 

1. Firma Handlowo-Usługowa Maciej Czaczyk sprawuje kontrolę nad Państwa danymi osobowymi. Dane osobowe zbierane na stronie www.best-friends.pl wyłącznie w zakresie działalności naszej firmy.
2. Administratorem Twoich danych jest Firma Handlowo-Usługowa Maciej Czaczyk z siedzibą w Smyczynie, Smyczyna 15B, 64-111 Lipno.

3. Działamy tylko i wyłącznie na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody.

4. Mają Państwo zawsze prawo dostępu do danych wraz z możliwością sprostowania, usunięcia lub żądań ograniczenia ich przetwarzania.

5. Mogą Państwo zawsze wnieść sprzeciw w związku z przetwarzaniem przez nas Państwa danych osobowych.

6. Zawsze mogą Państwo cofnąć udzieloną nam zgodę –  jest to możliwe w każdym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

7. Mają Państwo również prawo wniesienia skargi na postępowanie naszej firmy do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

8. Podanie przez Państwa danych nie wynika z żadnego obowiązku prawnego, jest dobrowolne.

9. Wszelkie pytania związane z przetwarzaniem przez nas Twoich danych możesz kierować na adres: martyna@best-friends.pl

10. Dane osobowe podane przez Państwa w formularzu kontaktowym lub na naszym profilu facebookowym będą przetwarzane wyłącznie w celu odpowiedzi na Państwa zapytanie i przechowywane do momentu odpowiedzi na Twoje zapytanie. 


11. Jeśli wyrazisz zgodę na otrzymywanie od Firma Handlowo-Usługowa Maciej Czaczyk newslettera, podane przez Ciebie dane (adres e-mail) będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby przesyłania Ci e-mailowo korzystnych, spersonalizowanych ofert i nowości o naszych usługach. Będziemy przechowywać Twoje dane aż do czasu wycofania Twojej zgody. 


14. Jako Administrator zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce prywatności serwisu, co może zostać spowodowane przez rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój. O wszelkich zmianach będziemy informować użytkowników w sposób widoczny i zrozumiały.

18. Firma Handlowo-Usługowa Maciej Czaczyk wykorzystuje pliki cookies w celu: 

   a) dopasowania zawartości strony internetowej do Twoich indywidualnych preferencji, przede wszystkim pliki te rozpoznają Twoje urządzenie, aby zgodnie z Twoimi preferencjami wyświetlić stronę; 

   b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Firma Handlowo-Usługowa Maciej Czaczyk korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; 

20. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

   a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach strony internetowej; 

   b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach strony internetowej; 

   c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze strony internetowej; 

   d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Ciebie ustawień i personalizację Twojego interfejsu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzisz, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

22. Firma Handlowo-Usługowa Maciej Czaczykinformuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych firmy.